Leudon talven jäljiltä golfkentällä on valmistelut uutta kautta varten päästy aloittamaan, ja viheriöt näyttävät tällä hetkellä vuoden aikaan nähden erittäin hyvältä!
Golfkauden aikaista aloitusta rajoittaa kuitenkin koko yhteiskuntaamme voimakkaasti monin tavoin vaikuttava korona-viruksen aiheuttama poikkeustila.

Tässä tiedotteessa kerromme golfkentän kuulumisista ja tulevan kauden aloituksesta tämän hetkisten tietojen perusteella. Me, kuten varmasti myös kaikki tekin, seuraamme aktiivisesti korona epidemian etenemiseen liittyvää uutisointia.
Tilanne elää koko ajan, edetään siis sen tiedon perusteella mitä meillä on nyt, noudatetaan annettuja säädöksiä ja pyritään kukin tekemään parhaamme taudin leviämisen ehkäisemiseksi.

Tämä hyvin poikkeuksellinen tilanne aiheuttaa muutoksia golfkentän käytänteisiin, teemme tarvittavia muutoksia niin että pelaaminen olisi korona-pandemiankin aikana turvallista ja mahdollista, kaikki vallitsevat turvallisuusohjeet huomioiden.

Moniin muihin harrastuksiin verrattuna golf on hyvässä tilanteessa sikäli, että sen harrastamisessa turvallisuussäädökset on mahdollista toteuttaa ja harrastusta jatkaa.

Jotta tämä hieno tilanne voidaan myös säilyttää, on aivan ensiarvoisen tärkeää, että myös te pelaajat sitoudutte näihin säädöksiin. Tässä vaiheessa katsomme paremmaksi noudattaa viranomaisten antamia ohjeita mieluummin hyvin tarkasti kuin aliarvioiden. Mieluummin laajennamme palveluitamme ja poistamme tiukkoja sääntöjä kuin suljemme kentän.

Tämän hetkisten tietojen ja säädösten nojalla voimme iloksemme kertoa, että golfkauden aloitus näyttää mahdolliselta jo pääsiäisen nurkilla (pvm tarkentuu vielä), teemme tarvittavia muutoksia käytäntöihin mahdollistaaksemme turvallisen pelaamisen myös tässä poikkeuksellisessa tilanteessa.

 • Ensimmäisen viikon ajan kenttä on vain osakkaiden ja kausipelioikeuden lunastaneiden käytössä alempana olevien sääntöjen mukaisesti.
 • Ilmoitamme erikseen, milloin kenttä ja ajanvaraus avataan myös muille pelaajille.
 • Kausipelioikeuden voi etuhintaan lunastaa itselleen aina kentän viralliseen avaamiseen saakka.
 • Caddiemasterin toimisto sekä klubiravintola pidetään suljettuna, tarvittaessa pukuhuoneiden wc on käytössä klo 9-18, julkisten wc-tilojen käyttöä kehotetaan kuitenkin välttämään ja huomioimaan huolellinen käsihygienia.
 • Range pidetään toistaiseksi suljettuna, pallokorien, pallojen ja automaatin koskeminen tuo turhan riskin taudin leviämiseen.
 • Kun kenttä avataan muille kuin kausipelioikeudella pelaaville, otamme käyttöön myös etämaksuvaihtoehdot.  Vieraspelaajille NexGolfin kautta Teetime-sovelluksessa toimivan NexPayn, sekä MobilePayn joka on myös jäsenten käytössä.. Molemmat ovat helposti käyttöön otettavia maksutapoja joiden avulla green feen maksaminen onnistuu myös toimiston ollessa suljettu.Tarvittaessa maksu onnistuu myös tilisiirtona.
 • Pahviset tuloskortit on pois käytöstä, tulosten merkitseminen onnistuu kuitenkin helposti eBirdie -sovelluksen kautta, ohjeet sovelluksen lataamisen löytyvät; Golfliitto / eBirdie

Tällä hetkellä Golfliiton ohjeet pelaajille ovat seuraavat, noudatamme näitä myös meillä Loimijoki Golfissa, ja päivitämme niitä tarvittaessa nettisivuillemme:

Rajoitukset

 • Jos olosi on vähääkään kipeä, flunssainen, tai perheenjäsenilläsi on ollut flunssan oireita, älä tule kentälle, vaan pysyttele kotona!
 • Jos olet tullut ulkomailta, vietä 14vrk karanteeni kotona ja tule kentälle vasta sen jälkeen.
 • Yli 70 vuotiaita ja muita riskiryhmiin kuuluvia pyydetään noudattamaan valtioneuvoston toimintaohjetta (yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa, karanteenia vastaavat olosuhteet)
 • Juttutuokiot parkkipaikalla ja muu sosiaalinen kanssakäyminen ryhmissä pelikavereiden kanssa on jätettävä nyt välistä

Toimintaohjeita

 • Pese kätesi saippualla usein ja pidä käsidesiä mukanasi.
 • Pelaaminen totutusta poiketen 2hlö ryhmissä
 • Ota mukaan oma golfkärry tai kanna bägiä, lainakärryt sekä golfautot on pois käytöstä koska ne tulisi desinfioida jokaisen käyttökerran jälkeen eikä siihen ole mahdollisuutta.
 • Ethän kättele tai halaa pelikaveria.
 • Pidä pelikavereihin vähintään 5m etäisyys.
 • Kentällä ei ole bunkkeriharavia. Voita tasoittaa hiekkaa mailan lavalla tai jalalla.
 • Pallopesurit ovat pois käytöstä.
 • Pidä lipputanko reiässä äläkä koske siihen. Reikien pohjalle on asetettu holkit, jotta pallon saa nostettua helpommin reiästä. Ethän nosta muiden palloa reiästä.

Eiköhän tässä tullut tällä erää kylliksi sääntöjä ja ukaaseja, kuitenkin tämän viestin tarkoitus on kertoa myös iloisia uutisia siitä, että golfia päästään näillä näkymin pelaamaan, ja siitä aiheutuvat positiiviset vaikutukset ovat paitsi kiistattomia, myös erittäin tervetulleita tähän haasteelliseen tilanteeseen.

Päivitämme ohjeita nettisivuillemme, joten viimeisimmät kannattaa tarkistaa aina sieltä, tai soittamalla minulle tai caddiemasterin numeroon, joka myös kääntyy minulle kunnes klubitalo avataan. Tärkeintä on nyt muistaa, että yhdessä, vastuullisesti ja annettuja säädöksiä noudattaen tästä varmasti selvitään!

Pysytään terveinä ja varmistetaan myös pelikaverin turvallinen pelaaminen!

Terveisin,
Pauliina Pöntinen, toiminnanjohtaja

Lisää päivitettyä tietoa korona-tilanteesta löytyy myös seuraavilta sivuilta:
Golfliitto
THL

kevät 2020