Tai voihan talvi vielä tullakin. Suomen säät yhdistettynä koko maapalloa koskevaan ilmaston muutokseen (lue: lämpenemiseen) on aika arvaamaton yhdistelmä. Lunta voi tulla vielä reippaastikin. Vanhan kansan ennuste Matin päivästä, 24. helmikuuta, kertoo: ”Matti kannot katkoo tai pannee jatkoo”. Tarkoittaa siis, että lumen tulo loppuu tai alkaa.

Lumettomuudesta ei ole kentälle haittaa ollut. Perinteisesti kenttähenkilöt odottavat maan syksyllä jäätyvän ja päälle sataa kunnon lumikerros. Sitten maaliskuulla lumi pois ja leppoisat kevätsäät tilalle. Nyt näin ei käynyt, mutta tähän asti kaikki on kunnossa. Ei tauteja eikä jääpoltetta.

Tästä eteenpäin on kuitenkin riski siitä, että kevään ahava-tuulet, yöpakkaset ja aurinko   kuivattavat kasvustoja. Lumikerros näissä olosuhteissa on hyvä ja toivottava suoja.

On mielestäni hyvät mahdollisuudet saada kenttä auki ja pelikuntoon aikaisin keväällä. Pääsiäinen on tänä vuonna viikolla 15 eli juuri ennen huhtikuun puoltaväliä. Siihen tähdätään, mutta tämä ei suikaan ole lupaus. Aika näyttää miten käy!

Par-3 kenttä on kärsinyt runsaiden sateiden aiheuttamista valumista. Nyt voi sanoa, että onneksi ei ehditty viime syksynä kylvää kenttää. Nyt on huomattavasti helpompi tehdä valumien täytöt kun ei tarvitse varoa uutta nurmea.

Keväälle riittää hommia, niin henkilökunnalle kuin talkoolaisillekin. Myrskyt ovat katkoneet oksia vähän joka puolella kenttää, mutta isompia puita ei ole kaatunut, onneksi.

Nyt odotellaan kevään ja korona-viruksen etenemistä.

Pitäkää mieli iloisena ja muistakaa pestä käsiänne usein!

Simon

kevät, simon blogi