Luin aamulla lehdestä, että muuttolinnut ovat kuukauden myöhässä. Helppo ymmärtää lintuja. Miksi lähteä puskemaan vasten pohjoistuulta ja pakkasta! Parempi on niillekin odotella tuulten kääntymistä ja ilmojen lämpenemistä, ehtii sitä vielä pesimäänkin.

Samoilla fiiliksillä golfarit kevättä elävät. Odotellaan, josko jo ensi viikolla on merkkejä yöpakkasten loppumisesta, lämpimästä kevätsateesta tai niistä suvilinnuista.

Talven aikana on usein kysytty: Tiedätkö, mitä kentälle kuuluu? Vetisen loppusyksyn jälkeen maa routaantui mukavasti ja sai sopivan lumikerroksen päälleen. Tämä tilanne on kentän nurmille parasta, eräänlainen ”luomuratkaisu”. Jäätä tosin muodostui tammikuulla viheriöiden pinnoille, mutta se ei lopulta ollut täydellistä teräsjäätä.  Syksyn tautitorjunta onnistui sateiden välissä ilmeisen hyvin. Sieltä täältä löytyy tautilaikkuja, mutta niiden paikkaaminen ei ole kovin iso työ. Viheriöt ovat kohtuullisessa kunnossa. Paremmat, mitä pitkä jääkannen alla oleminen antoi odottaa. Toivotaan, että kevät on leppoisa ja kasvu lähtee hyvin vauhtiin. Yöpakkaset ja kylmät pohjoistuulet voivat tämän toiveen jähmettää.

Maaliskuun lopulla Perttu ja Jussi levittivät hiekkaa kentälle 22 kasettikuormaa. Siis 880 tn., pelkästään väylille tällä kerralla. Se on vähemmän kuin edellisenä keväänä ja kun nurmen kasvu lähtee käyntiin, niin hiekkaa ei kauaa näy. Tuntuu kyllä kesällä hienona pintana pelata.

Tulvahuippu on korkeimmillaan nyt huhtikuun alussa. Loimijoki on noussut normaaliin tapaansa ykkösväylälle. Lumet ovat kuitenkin jo vähissä, jos ei runsaita sateita tule niin veden pinta laskee nopeasti. Roskia väylälle tuskin tulee, ei ainakaan kovin paljoa.

Par-3 työmaa on talven aikana edennyt. Kannot ja pintamaat on ajettu kantokasalle. Seuraavaksi, kun routa on pehmennyt, kuopataan ylimääräiset kivet. Pintojen muotoilu ja kasvukerroksen ajo eli töitä riittää. Onneksi on koneita ja kuskeja.

Hyvillä mielin voidaan kevättä ja kauden alkua odotella. Uskallan sanoa, että kenttä aukeaa normaaliin aikaan. Kaikkihan muistavat suurin piirtein mikä on normaali aika.

Seuratkaa LoG kotisivua!

Hyvää kevättä!
Simon

Greeni nro 6. Hyvältä näyttää, ruskeat kohdat ovat hiekkaa, ei tautia.

 

 

 

 

Avaa chat
Hei 👋
Voimmeko auttaa sinua? (tämä chat on käytössä klubitalon aukioloaikana)