Kulunut syksy ja talvi ovat taas kerran olleet sarjassa ”ei koskaan ennen” tai ”ei pitkiin aikoihin”. Talvi lähti mukavasti käyntiin. Tuli pakkaset ja routa maahan. Lumikerros päälle, kaikki näytti hyvältä. Sen jälkeen alkoi lämpötilan poukkoilu nollan molemmin puolin. Jäätä alkoi kentälle muodostua, varsinkin viheriöille. Greenit 7 ja 16 ovat olleet jään alla jo joulukuun alusta lähtien. Niiden kohdalta voi sanoa, että ei hyvältä näytä.

Yhtään ei lohduta sekään, että käytännössä koko etelä/lounainen kolkka maastamme painii nyt samassa tilanteessa. Varmaan paikallisia eroja on, mutta ei tilanne kovin hyvä ole.

Nurmi kestää 8-10 vk hengissä tiiviin jääkannen alla. Sen jälkeen alkaa väistämättä tuhoja tulla. Jääpolte ottaa vallan. Hyvä puoli on se, että taudit eivät ainakaan vielä näytä heräilevän.

No ei Loimijoki Golfissa ole tumput suorana seisottu. Lunta on poistettu viheriöiltä ja hiekalla on sulateltu jäätä. Aukealla olevat viheriöt ovat olleet lähes lumettomia ja metsäviheriöllä on lunta 20-40cm. Kaikilla on kuitenkin jääkansi. Hiekka aika nopeasti auringon lämmössä haurastuttaa jään, tumma hiekka kerää itseensä auringon lämpöä ja se painuu jäästä läpi. Niin se toimii, ellei sitten tule uutta lunta päälle.

Jos ja kun tästä jääongelmasta päästään ohi on seuraava vaihe edessä. Tuulikuivuminen. Tilanne, jossa lumet ovat sulaneet, päivällä aurinko paistaa ja yöllä on pakkasta, on mielestäni kaikkein hankalin tilanne. Keväiset ahava tuulet rasittavat nurmea eniten. Kasvukauden alku viivästyy ja iso osa orastavista, hennoista taimista tuhoutuu.

Parasta on runsas vesisade, joka sulattaa roudan nopeasti. Maa lämpenee nopeasti ja kasteluputkistoon voidaan laittaa vesi. Kastelujärjestelmän aikainen käyttöönotto parantaa mahdollisuuksia kasvukauden hyvään alkuun.

Alkavalla viikolla 10 alkavat myös väylien ja karheikkojen hiekotukset. Tarkoitus on levittää kentälle noin 40-50 kasettikuormaa hiekkaa. Tonneissa se tekee 1500-1600 tn. Aikamoinen määrä, mutta saman verran laitettiin viime talvena. Tämä on sitä parasta kentän perusparannusta. Toivotaan, että keli, koneet ja miehet kestävät.

Jännää on seurata mitä loppu talvi tuo tullessaan. Vähän on huolestunut fiilis, mutta kyllä tästä aina jotenkin eteenpäin mennään. Odottelua ja tekemistä tämä on.

Nautitaan kaikki kevään valosta ja tunnelmasta. Vielä on aikaa laittaa lihakset ja swingi kuntoon!

Simon

Keväinen näkymä hiekoitetulle 9 väylälle

Avaa chat
Hei 👋
Voimmeko auttaa sinua? (tämä chat on käytössä klubitalon aukioloaikana)