Tämän kevään puheenaiheet ovat olleet juuri nuo, korona ja nyt kesäkuussa suomeen majoittunut helleaalto.

Onneksi nyt näyttää siltä, että koronasta ollaan pääsemässä eroon. Kiitos kuuluu kaikille suomalaisille, jotka kuuliaisesti noudattavat hallituksen ohjeita ja käyttävät omaa järkeään. Toivotaan, että sitä ”toista aaltoa” ei tule vaan saadaan palata taas normaaliin elämään.

Epidemian aikana on ollut paljon puhetta ihmisten liikunnasta ja mahdollisuuksista harrastaa omaa suosikkilajiaan. Onhan ymmärrettävää, että joukkuelajit, niin mukavia kuin ne ovatkin, ovat olleet kiellettyjen listalla. Golf on kuitenkin laji, jota on voitu harrastaa lähes koko epidemian ajan. Ainoastaan peliryhmien kokoa on rajoitettu, lippu pysyy reiässä, penkkejä, roskiksia, pesureita ei kentillä ole ollut. Halailut ja kättelyt pelin jälkeen on kukin korvannut omalla tavallaan.

Pelikausi alkaa lähestyä puoltaväliä ja nyt elämä kentällä ja klubilla näyttää jo ihan normaalilta.

Helle on kurittanut kenttää niin meilläkin kuin varmaan muillakin kentillä. Väylät varsinkin ovat kuivia ja kovia. Kasteluvesi pyritään käyttämään pääasiassa viheriöille ja lyöntipaikoille. Väylät saavat odotella sadetta, sitäkin varmaan vielä tulee.

Onhan kovasta kentästä hyötyäkin, rullit ovat pitkiä. Väylään pitää tietysti osua. Vaikka kenttämme ei ”Links” olekaan, niin kannattaa muistaa yksi määritelmä: Links-kenttä on heinäkuussa kuiva, keltainen ja kova. Nyt sitä pääsee kokemaan!

Kova tulostaso alkukauden kilpailuissa kertoo juuri tästä. Lyönnit pitenevät ja kun viheriöt ympäristöineen ovat hyvin pelattavassa kunnossa lopputulos on hyvä.

En tiedä, miten uusi tasoitusjärjestelmä on yleensä vaikuttanut pelaajien tasoitukseen, mutta ainakin omalta kohdaltani tasoitus on noussut mukavasti. Olen kyllä kuuliaisesti laittanut jokaisen pelaamani kierroksen järjestelmään, ennen vain hyvät.

Toivotaan nyt sadetta, mutta silti mukavan lämpimiä kesä- ja pelipäiviä mahdollisimman pitkään.

Simon            

Avaa chat
Hei 👋
Voimmeko auttaa sinua? (tämä chat on käytössä klubitalon aukioloaikana)