”FORE”

Golfkausi on lähtenyt hyvin käyntiin. Ilmat ovat olleet mukavia toukokuun viileää jaksoa lukuun ottamatta. Nyt, juhannuksen alla, ollaankin jo hellelukemissa. Nautitaan tästä, ei ole ikuista.

Kentällä on ollut mukavasti pelaajia. Ilmeisen tyytyväisiäkin, sillä pelialueet, varsinkin viheriöt, ovat kamalan viime kauden jälkeen hyvässä kunnossa. Väylät ovat kuivia, kasteluvettä ei vaan ole riittävästi tällaisiin keleihin. Ja tärkeää on varmistaa, että vesi riittää greenien kasteluun.

Kun pelaajia on kentällä samaan aikaan kenttähenkilökunnan kanssa, tulee eteen väkisinkin tilanteita, jossa joudutaan ratkaisemaan, miten toimitaan.

Kaikkia kentällä eteen tulevia tilanteita varten on olemassa ”golfetiketti”. En tiedä, paljonko nykyisille aloittaville pelaajille opetetaan käyttäytymistä kentällä. Käydään varmasti läpi ja hyvä on kokeneempienkin pelaajien niitä muistella.

Muutama sana siis ”golfetiketistä”. Siinä on kolme pääkohtaa:
1.Toisten pelaajien huomioonottaminen.
2. Turvallisuus.
3. Kentän kunnosta huolehtiminen.
Ja vielä lisäksi: maalaisjärki.

Kentällä töitä tekevät ja pelaajat kohtaavat usein, vaikka työt koetetaan aloittaa aikaisin ja sellaisilta alueilta, joihin pelaajat eivät ole vielä ehtineet. Tällaisissa tilanteissa pelaajien on hyvä muistaa, että henkilökunta antaa pelaajille lyöntiluvan, kunhan on siirtynyt pois linjalta turvalliseen paikkaan. Merkki annetaan kättä kunnolla heilauttamalla. Vasta sen jälkeen pelaaja voi lyöntinsä lyödä. Siis työntekijä antaa ensin merkin, ei pelaaja. Jos kuitenkin pallo näyttää lähtevän kohti jotain elävää, kannattaa näyttää kädellä mihin suuntaan pallo on lähtenyt.

Ja aina tietysti se ”FORE” huuto, jos on pienikin vaara siitä, että pallo osuu.

Tällä kaudella ei ole juurikaan vaaratilanteita ollut. Toivotaan, ettei tulekaan. Yhdessä pärjäillään!

Mukavia, turvallisia pelejä.

 

Kenttäisäntä Simon

Avaa chat
Hei 👋
Voimmeko auttaa sinua? (tämä chat on käytössä klubitalon aukioloaikana)