Helteistä huomenta Klubitalolta! ☀️

Kelit ovat ainakin kohdallaan, kun tänään startataan 14:nnelle Ypäjä Tourille, yhteistyökumppanina on tällä viikolla Ypäjän kunta. Lämpöä on luvattu iltapäivälle 28 astetta, tuolloin jokunen pilvi kyllä saattaa ilmaantua vähän hellettä helpottamaan.

Ypäjähän sijaitsee Kanta-Hämeen ja Varsinais-Suomen rajalla. Matka suuremmista kaupungeista, kuten Turusta, Tampereelta, Hämeenlinnasta tai Helsingistä taittuu tunnissa tai parissa, joten Ypäjän voitaneen sanoa sijaitsevan lähellä joka suunnasta! Päivittäiset elintarvikeostokset, apteekki- ja lääkärikäynnit, pankkiasioinnit ym. saa hyvin hoidettua Ypäjän keskustassa ja jos mielii isompiin marketteihin ja laajempien palvelujen äärelle, Loimaalle ja Forssaan on lyhyt matka.

Ypäjällä on omaperäistä kauneutta. Maiseman vaihtelevuus perustuu sijaintiin Tammelan ylängön ja Loimaan saviseudun välillä. Loimijoki, kunnan tärkein vesistö, virtaa peltojen halki kohti länttä. Ypäjä on yksi Suomen harvinaisuuksista, sillä koko kunnan alueella ei ole yhtään järveä. Pitäjän laitumet kasveineen ja eläimineen kuuluvat valtakunnallisesti merkittäviin perinnemaisemiin.

Asukasluvultaan Ypäjä on pienehkö, asukkaita on vain hieman yli 2300. Asukaslukumäärään suhteutettuna hevosten lukumäärä kunnassa on ehdottomasti suurin maassamme, sillä hevosistaanhan Ypäjä on erityisen tunnettu.  Ypäjän status Suomen hevospitäjänä juontaa juurensa 1930-luvulle, jolloin puolustuslaitoksen hevosvarikko ja ratsukoulu sekä myös Valtion hevossiittola perustettiin Ypäjälle. Tänä päivänä “Siittolanmäellä” toimii Ypäjän Hevosopisto, joka on perustettu vuonna 1993. Ypäjän Hevosopisto on Suomen suurin hevosalan koulutuksia tarjoava oppilaitos ja yksi suurimmista myös Euroopan mittapuulla. Koulutuksen lisäksi Hevosopistolla järjestetään paljon kilpailuja ja valmennuksia.

Kaikenkaikkiaan Ypäjä on luonnonläheinen ja viihtyisä kunta, jossa on hyvä asua!

Tervetuloa pelaamaan ja nauttimaan ravintolan antimista!

Avaa chat
Hei 👋
Voimmeko auttaa sinua? (tämä chat on käytössä klubitalon aukioloaikana)