Kauniin aurinkoisessa, mutta melko viileässä säässä alkaa uusi viikko.
Varauskalenteri näyttää tyhjältä, joten tänään pidämme Klubitalon suljettuna.
Huomiselle on luvattu pakkasta, ja jos ennuste toteutuu, on myös kenttä silloin suljettuna. Nämä syksyiset säät vaihtelevat suuntaan ja toiseen, joten eipä auta kuin arvioida sekä Klubitalon että kentän aukiolo aina päivän tilanteen mukaan. Ajantasainen aukioloaika löytyy nettisivuilta ihan sieltä ylimmältä riviltä, ja puhelimella katsottaessa näkyy myöskin ihan ylimpänä tietona.
Tänä vuonna tuntuu että loppukesää ei ollut lainkaan, oli hieno kesä jota seurasi nopeasti melko viileä ja sateinenkin syksy. Joka tapauksessa sikäli kun säät sallivat, on kenttä auki lokakuun loppuun saakka, päätöskisa pelataan lauantaina 30.10. ja kauden viimeinen pelipäivä on sunnuntai, 31.10.

Golfkauden kääntyessä loppupuolelle, kyselimme myös kenttäisäntämme Simon mietteitä kuluneesta kaudesta. Olkaapa hyvät 😊

Taas kääntyy golfkausi kohti loppuaan, ihan niin kuin muinakin vuosina.
Sää olosuhteet olivat suomen ilmastolle aika tyypillisiä. Laidasta laitaan! Alkukesän kuuma ja kuiva kausi asetti kentän pinnat koville ja veden kulutus oli huipussaan. Keinokastelu on nimensä mukaisesti vähän keinotekoista, mutta kyllä siitä iso hyöty nurmille on. Varsinkin viheriöille ja lyöntipaikoille. Väylät kuivuudesta ”kärsivät” enemmän, mutta toisaalta rullit pitenevät ja tulokset paranevat.

Kuivan alkukauden jälkeen elokuulla alkoikin sitten kosteampi kausi. Sade-määrät olivat tropiikin luokkaa ja se myös näkyi kentällä. Märkyytenä, mutta myös kauniin vihreänä värinä.
Kenttä oli parhaassa kunnossa pitkiin aikoihin.
Loppusyksyn aikana on tehty salaojituksia pahimmissa paikoissa, väylillä 7, 14, ja 16 parissakin kohtaa. Tarkoitus on myöskin syksyn aikana korjata muutaman bunkkerin tukkeutuneita ojituksia.

Lehtien keruu on Loimijoki Golfin kentällä valtava urakka. Tätä kirjoittaessani työ alkaa olla jo paremmalla puolella. Päivi, Kari ja Matti ovat olleet ahkerina ja harvinaista tänä vuonna on ollut se, että kaikki lehdet putosivat lähes samaan aikaan.
Väylät on myös ilmastettu ja viheriöiden ilmastus tapahtuu viikolla 42- 43, mikäli ei aivan mahdottomia sateita tule.

Par-3 kentän valmistumista on kyselty lähes koko kauden ajan. Nyt se on pelikunnossa, mutta ei tietenkään enää avata. Keväällä teemerkit ja liput paikalleen niin siinä se on. Totta kai hankala talvi voi muuttaa suunnitelmia.
Avaamista on siirtänyt monikin asia. Elokuun rankat sateet tekivät pahoja valumia moneenkin paikkaan. Kentällä on aika rajut muodot ja silloin isot valumat tuovat kasvukerrokset alas. Paikkaaminen on työlästä ja hankalaa. Lisäkylvöjä on jouduttu tekemään paljon, samoin tautitorjuntaa.
Leikkuut siellä ovat olleet käynnissä heinäkuun alusta asti samaan tahtiin kuin isollakin kentällä eli lähes päivittäin. Nurmet ovat tihentyneet hyvin ja sopii odottaa hyviä pelipintoja kevääksi.
Kentän kauneus ja vaikeus tullee monelle yllätyksenä. Kannattaa odottaa!

Golfautot uusittiin keväällä, niitä on nyt kuusi. En tarkkaan tiedä paljonko niitä on käytetty, mutta tuntuvat olevan suosittuja. Joka tapauksessa ne ovat tulevaisuutta, kuuluvat nykygolfiin. Uskon, että käyttö lisääntyy kaikissa ikäluokissa. Kentälle niistä ei ole mitään haittaa, sateiden jälkeen tietysti arvioidaan pitääkö ajoa hetkeksi rajoittaa.
Niinhän se menee; toiset ajavat autolla, toiset työntävät(vetävät) kärryjä, jotkut kantavat mailojaan. Kaikki ovat yhtä tervetulleita pelaamaan, nauttimaan luonnossa liikkumisesta ja hienosta kentästä.

Mukavaa syksyä

Simon

📷: Armi Hätönen

Avaa chat
Hei 👋
Voimmeko auttaa sinua? (tämä chat on käytössä klubitalon aukioloaikana)