Hyvää huomenta kaikki syksyihmiset ja kaikki muutkin!

Syyskuu ja kalenterin ensimmäinen syksykuukausi on korkattu. Viikko on kulunut kovin sateisissa merkeissä ja meillä täällä Loimijoki Golfissa suunniteltiin jo ihan uutta lajiakin: kanoottigolfaus! Sen verran korkealle nousi Loimijoen vesi, että kanootteja todellakin olisi tarvinnut ykkösväylän teeboksiin mennessä. Onneksi tänään näyttäisi siltä, että pahimmat sateet ovat takanapäin ja kenttä on saatu taas auki. Pidetään peukkuja, että sateet todellakin nyt rauhoittuivat ja pääsisimme nauttimaan kauniista syyspäivistä golfin merkeissä.

Tänään tarjoamme kaikille ilmaiset rangepoletit ja greenfeet ovat tarjoushinnoilla: jäsenet 20€/9 reikää, 30€/ 18 reikää ja vieraspelaajille 30€/9 reikää, 40€/18 reikää. Kentällä on tänään myös ensimmäistä kertaa Puttiperjantai, josta informoimmekin jo aikaisemmin. Ansaitse pullakahveet klubilla puttaamalla kierroksella 30 puttia tai alle!
Klubitalo ja kenttä ovat avoinna ja palvelemme säävarauksella iltaan saakka. Keittiön parila lämpenee alkaen klo 11 joten tervetuloa syömään!

Kenttäisäntämme Simon mietteitä viime päivistä vielä tähän loppuun. Artikkelin kuvakin liittyy hyvin aiheeseen, kuva otettu pahimpien sateiden välissä, kun hieman aurinko pääsi pilkottamaan sateiden välissä! Tällä hetkellä moisia lammikoita ei kentällä ole. Tässä Simon mietteitä:

Vesi vanhin voitehista…

Noin sanotaan Kalevalan kolmannessa runossa. Tosin siinä vähän eri merkityksessä (Väinämöinen versus Joukahainen) kuin nämä näiden päivien ylettömät sademäärät, jotka ovat eteläistä suomea kurittaneet. Vesi on kaiken elämän perusaine, mutta tämä alkaa jo olla liiallista. Mitään emme kuitenkaan asialle voi, joten antaa tulla vaan. Joskus tämä loppuu ja aurinko tulee näkyviin.
Pelaamiseen tulee väkisinkin taukoa ja tuskin pelaajiakaan näissä keleissä huvittaa pelata. Tilanne on varmaan aika lailla sama suuressa osassa suomen golf kenttiä. Muutamat hiekkapohjille rakennetut kentät selviävät paremmin. En usko, että sielläkään kukaan sateella viitsii pelata.
Saapaskeliä on muutaman päivän sateiden loppumisen jälkeen. Aurinko ja tuuli voivat tätä kuivumisen aikaa lyhentää. Sitä nyt toivotaan.
Kentänhoito koettaa tehdä leikkuita, vaikka sataakin. Kasvu on kuitenkin aika runsasta, koska lämpöäkin riittää. Yleensähän tähän loppukesän aikaan kasvu alkaa hiipua, joten leikkuiden tarve vähenee.
Kun pelit taas jatkuvat, on tärkeää kiinnittää huomiota pallon jälkien ja varsinkin lyönti jälkien korjaamisen väylillä.
Nyt on hyvä hetki harjoitella Par-3 kentällä lähipeliä. Alue on muotojensa ansiosta paljon kuivempi kuin pääkenttä. Sinne siis!

Sateista huolimatta mukavaa syksyä!

Järkevintä on lähteä sienestämään, nyt niitä tulee…kuin ”sieniä sateella”

Simon

Avaa chat
Hei 👋
Voimmeko auttaa sinua? (tämä chat on käytössä klubitalon aukioloaikana)