Hyvää huomenta! Ypäjä Tour 16. jatkuu tänään toivottavasti vähän kuivemmissa tunnelmissa kuin eilen. Tälläkin viikolla Ypäjä Tourin yhteistyökumppanina toimii Ypäjän kunta.

Ypäjällä on monien urheilumahdollisuuksien lisäksi kulttuurillisia aktiviteetteja. Ypäjän Musiikkiteatteri on tullut kuuluisaksi visuaalisestikin näyttävistä opereteista ja musikaaleista. Ypäjän Musiikkiteatteri toimii kesäteatterina, joka esiintyy Ypäjän kotiseutumuseon alueelle rakennetulla laajalla näyttämöllä.

Ypäjän kunnan kotiseutumuseo sijaitsee Ypäjän Perttulan kylässä noin 1 km Ypäjän keskustasta Ypäjänkylän suuntaan. Kotiseutumuseon alueelle on vuosien kuluessa siirretty rakennuksia eri puolilta Ypäjää. Ainoastaan Pappilan vanha paririihi sijaitsee alkuperäisellä paikallaan. Ensimmäinen rakennus, niin sanottu lukkarin puustelli, siirrettiin alueelle jo vuonna 1941. Varsinainen museotoiminta alueella käynnistyi kuitenkin vasta vuonna 1966.

Suomen Hevosurheilumuseo sijaitsee Ypäjällä Hevosopiston toimiston vieressä käyntiosoitteessa Kerhotie 11. Museorakennus on tunnelmallinen Kartanonkylän kartanon viljamakasiini 1700-luvun lopulta, joka näkyy myös aamu-uutisen kuvassa. Perinteikäs Siittolanmäki on 1930-luvulta saakka ollut tallialuetta ja museota ympäröivä Loimijokilaakson kulttuurimaisema hevoslaitumineen on idyllinen näky. Hevosurheilumuseon näyttely vie matkalle ratsastus- ja ravikilpailuiden maailmaan kuluneena vuosisatana. Erikoisnäyttely Hevosen matka halki itsenäisyyden käsittelee hevostalouden kehitystä itsenäisessä Suomessa vuosikymmenien sykleissä.

Myös meillä Loimijoki Golfissa on idylliset maalaismaisemat, joilla on paljon historiaa. Kenttä on rakennettu vanhalle tilalle, joka on ollut Jaakkolan suvun asutettuna vuodesta 1539. Pelaaminen aloitettiin kuudella väylällä vuonna 1992. Tilan alkuperäinen päärakennus tuhoutui tulipalossa vuonna 1902 ja tilaa tuolloin hallinnut isäntäperhe muutti viereiseen rakennukseen, joka on nykyisin kentän päärakennuksena, klubitalona. Klubirakennuksen läheisyydessä sijaitsee vanha, 1800-luvulla rakennettu hevostalli, joka on peruskorjattu vuonna 2003 uusiksi kokous- ja saunatiloiksi.

Tervetuloa pelailemaan meille!

Avaa chat
Hei 👋
Voimmeko auttaa sinua? (tämä chat on käytössä klubitalon aukioloaikana)